Jul :)

2011-12-26 ♡ 18:44:55 || Design by: Matilda Sörensson
Idag är det annandag jul och jag har avslutat min arbetshelg :) Ledig imorgon sen blir det jobb igen.
Har varit lite nedstämd över att jag skulle få jobba julen och speciellt då julaftonskvällen men det gick över förväntan, saknade så klart familjen men jag hade det helt ok på jobbet. På kvällen när jag kom hem hade Andreas kommit hem från östersund och det gjorde julen så mycket bättre :)
Tyvärr lyckades vi förra veckan förstöra båda datorerna inom ett dygn. Andreas råkade kliva på min och dagen efter så brakade hans dator. Trodde knappt att det var sant. Idag när jag jobbade var Andreas iväg och köpte en ny dator, så härligt med dator och internet igen :) Vi har beställt en till mig också, en lite sämre variant men den duger nog bra åt mig. Kan kännas överflödigt med en varsin dator men jag vill ha något som bara är mitt. Kan vara svårt att ha det när man bor i hop och för mig känns det ganska viktigt med någonting eget :P
Jag har införskaffat mig en samsung galaxy telefon och mitt första abonemang- Telefon har en massa funktioner som jag så klart inte förstår mig på men det bästa är att jag har en karta så jag kan kolla vart jag befinner mig eller vart jag ska när jag har förvirrat bort mig i den här staden ;)

Ikväll blir det pizza och mys och imorgon blir det äntligen lite sovmorgon :)


Fjärde advent!

2011-12-18 ♡ 21:41:45 || Design by: Matilda Sörensson
Idag har jag varit ledig. Jobbade fredag och lördag, haft det bra på jobbet under helgen faktiskt. Så skönt! :) Hoppas bara att det fortsätter så också. Kom på att jag måste säga upp mig från jobbet i Gävle snart också. Har ju bara 6 månaders tjänsteledighet och 3 månaders uppsägningstid så det börjar bli dags för det nu.

Igår kväll eller inatt satt jag och kollade på ett program som handlade om dödsdömde kvinnor. Jag är starkt emot dödsstraff och jag mådde faktiskt dåligt av att se programmet trots att det var intressant så efter en timme slutade jag kolla och gick och la mig. Hur kan kan som stat tycka att man har rätt att ta någon annans liv bara för ett den personen har tagit någons liv? Jag försvarar absolut inte mördare, de har ju uppenbarligen stora problem, men att ta livet av den personen känns för mig både otroligt sjukt och löjligt faktiskt. Vissa sitter i fängelse 30 år och avrättas sedan, år 2011. Det gör mig spyfärdig. Jag tror inte att en människa föds ont utan att det finns gener men framförallt úppväxt/miljö som påverkar. Lägg pengarna på att fånga upp och hjälpa dessa människor istället för att lägga så otroligt mycket pengar på avrättningar.
Hårt ord men dödstraff passar in på min "vidrigt" lista. 

idag tog jag en ganska lång sovmorgon, var så skönt. Vaknade genomsvettig och Andreas sa att jag hade legat och svettats och sparkat inatt, verkade som att jag drömde att jag slogs mot någon. (Misstänker att det hade med programmet jag såg att göra) Är ganska intressant med drömmar tycker jag. Fick en underbar bok av Andreas igår (min julklapp) "Hjärnan" där tar de upp om drömmar. Att rädslar, dagens funderingar mm tar sig till uttryck i drömmarna. Så det kan ju faktiskt tala om ganska mycket om en person. 
Efter den långa sovmorgonen och stack vi ner till stan en sväng och köpte julklapp till Andreas mamma. Sen har det blivit tv-tittande och nu pågår det tvättning (snart klar dock) ;) En ganska härlig fjärde advent faktiskt :) 


   

Vänner och ledig dag

2011-12-15 ♡ 21:49:17 || Design by: Matilda Sörensson
Har varit ledig idag, riktigt skönt har det varit.
Har som sagt haft en period då jag har längtat hem så otroligt mycket, har saknat vänner och familj. Idag så kom två av mina vänner från Gävle och hälsade på, Hanna och Sofie. :) De skulle på studiebesök till brommageriatriken. Vi fikade, tittade på kort från Hannas Florida resa (lite avundsjuk kan jag säga) och sedan gick vi ut och käkade lunch. På eftermiddagen tog jag en fika med Fia. Kändes riktigt bra att få träffa lite kompisar :) 

Igår på förmiddagen var jag på utbildning i att beställa sjukresor. Vid lunch följde jag med en jobbarkompis hem och gick ut med hennes hund. Hon bor vid lilla essinge och det var verkligen jätte fint där, fanns vatten, brygga och båtar :) Stockholm har verkligen sina pärlor. På eftermiddagen åkte vi till jobbet och var med på avdelningsmötet. Kändes riktigt lyxigt att få gå in civilklädd på jobbet och bara vara med på mötet och veta att man fick gå hem sen :) På kvällen hade jag lite ensamtid, städade, bakade bröd och lyssnade på en massa musik. Andreas var på julbord med jobbet. 
Jag var även iväg och hämtade ut en förstoring på mig och andreas från vårat ettårsjubileum :P Nästa steg är att hitta en ram som passar till förstoringen :)


Nu ska jag börja planera lite smått inför nyår, ser verkligen fram emot nyårsafton i år :)

   

Psykodravell....

2011-12-11 ♡ 20:35:20 || Design by: Matilda Sörensson
Har haft några jobbiga dagar, haft hemlängtan som bara den. Jag har längtat efter vänner och familj och "mitt liv". Går fortfarande upp och ner, första tiden jag bodde här var ju spännande. Allt var nytt och det var många nya intryck. Nu har jag bott här i 2.5 månad och jag börjar bli lite rastlös. Är så otroligt lätt att falla ner i samboträsket. Man unnar sig god mat och godis var och varannan dag, träningen blir något ont måste, det blir film, tv-tittande, mys hemma, för lite eller för mycket sömn. Självklart är det jätte jätte mysigt men jag lär nog ta mig i kragen och säga att nu räcker det med det. Jag har ett betydligt mer bekvämt liv nu än vad jag hade tidigare, men jag är inte nöjd ändå. Förut var jag lite missnöjd för att det var stressigt. Hela tiden en känsla av att inte räcka till, ständig planering för att hinna med så mycket som möjligt, sömnlöshet och kroppslig smärta på grund av en inre stress. Nu bor jag här med en inre stress för att jag återigen känner mig lite missnöjd med mitt liv. Ibland kan jag sakna alla "måsten".

Det svåra i ens liv är att komma underfull med hur man funkar och vad man vill göra i livet. För mig verkar det variera från vecka till vecka, börjar misstänka att det inte spelar någon roll hur mycket jag funderar och tänker för nästa vecka verkar jag känna något annat. Jag börjar bli mer och mer säker på att om jag skulle få allt jag pekade på och få precis det livet jag ville ha idag, så skulle jag vela ha något annat om två veckor. Min och många andras drömmar är att hitta något man verkligen brinner för, så varför ska det vara så svårt att hitta det i dagens samhälle. För många valmöjligheter kanske?
Älskar att vara existentiell och fundera på psykologiskt dravell, funderade på att flytta hem också för att jag saknar vänner, familj och "mitt liv". (det som betyder mest för mig). Har dock bestämt mig för att rycka upp mig och ge staden och mitt "nya" liv en chans. Som sagt 2.5 månader är inte lång tid och det gäller att fokusera på allt bra och inte allt dåligt som jag gör för tillfället. Känslorna och livet går upp och ner, men det är ju det som att vara människa. 

Funderar lite på det här med meditation och mindfulness som är så populärt nu, är ju redan en ganska djup och flummig person, så lite ytterliggare flum kan ju inte skada. 

Idag har jag och Andreas gjort knäck, bakat bröd och lussikatter. Jag har ju haft noll julkänsla och hade bestämt mig för att inte fira nå jul i år (eftersom jag ska jobba hela julhelgen) men nu har vi iaf haft lite julmys :) Fick veta idag att två av mina älskade vänner kommer till mig på nyår, känns så otroligt roligt :) Längtar som sagt efter dom och jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att fira in det nya året på :) 

Kram på er!!    

Tapas, Sangria och kryssning

2011-12-02 ♡ 21:55:48 || Design by: Matilda Sörensson
Fredag idag och jag har ledig helg :) Sååå underbart!
Veckan har mestadels bestått av jobb. Tänk att man tillbringar nästan en tredjedel av sitt liv på arbetet, inte undra på att det känns som att man bor där ibland. Jag börjar komma in mer och mer på jobbet så den sociala biten på jobbet börjar kännas bätte. Jobbet i sig är lika stressigt och rörigt och vissa dagar är otroligt tröttsamma. Det som är mindre roligt är att min absolut närmsta kompis på jobbet (hon började samtidigt som mig) har sagt upp sig och ska flytta tillbaka till dalarna. Känns jätte trist för mig men jag är glad för hennes skull så klart. 
Förutom jobbet har jag hunnit med två gym-pass den här veckan. Kändes riktigt skönt och faktiskt så har det känts helt ok i mina axlar. Tar det lite halv lugnt med träningen och är noga med att stretcha. Ser dock fram emot mitt nästa besök hos naprapaten. :)

Igår efter jobbet träffade jag och Andreas hans vän Micke och Mickes tjej Malin. 
Vi käkade tapas och drack sangria. Var första gången jag åt tapas och det var första gången jag drack sangria. 
Tapas är ett samlingsnamn för smårätter som kommer från Spaninen. Tapas kan vara allt möjligt men det mest förekommande är skivor med olika sorters ost, skinka, tillagade grönsaker, friterad fisk och skaldjur i marinad. Var faktiskt riktigt gott. Sangria är en dryck från spanien och portugal och är en slags vinbål som innehåller rött vin, frukt, något sött (honung, bananlikör) cognac, sodavatten, kanelstång och is. Var riktigt läskande och gott.  Efter maten blev det bowling och jag förlorade :( Gick ut hårt men sen hände nått efter halva spelet. Fick dock tre strike på rad, (inte illa) :) 

Imorgon ska jag och min älskling åka på kryssning. Vi firar ett år sedan vi träffades då. Andra brukar fira årsdag den dan de blev tillsammans, gifte sig mm men vi har bestämt att vi firar den dagen vi träffades. Vi träffades på en kryssning så då tyckte vi (jag) att det passade bra att åka båt igen. Ser verkligen fram mot det och jag hoppas att det blir roligt. 

En annan lite mindre rolig sak är att jag ska jobba julaftonskvällen igår. Blir min första jul då jag kommer att vara helt själv. Vill inte tänka på det för det känns så trist. Men,men. Fick min julklapp av Andreas idag iaf, ett pat jätte fina vita pärlörhängen. Ser ut nästan som dom jag hade men de är riktiga pärlor. Dom är verkligen jätte jätte fina och jag blev så glad. :) :) :)  Nu ska jag bara försöka komma på något jag kan köpa till honom. Förslag någon? :P

Nu har jag bott häri över två månader, imorgon är det två månader sedan jag började på jobbet. Går fortfarande väldigt upp och ner, längtar hem till vänner och familj och kan bara börja gråta ibland men till min glädje går det också bättre och bättre. Jag har bestämt mig för att försöka göra det bästa av situationen och verkligen försöka att bara gnälla när det är befogat. Och så har jag lovat mig själv att försöka uppskatta det som är bra och tänka på det och sluta tänka på sådant som är mindre bra. Det mesta som händer har också en posivit sak med sig beroende på hur man ser det.