Ledig helg :)

2011-11-27 ♡ 21:20:44 || Design by: Matilda Sörensson
I helgen har jag varit ledig, helt underbart! :)
I fredags efter jobbet stack jag iväg och tränade en snabbis. Ska verkligen försöka få ordning på min axlar/nacke nu. Jag kör verkligen från start nu, 5kg vikter och låångsam träning, blir inte så långa pass heller men det är bättre än ingenting.
Efter träningen stack jag till affären och köpte lite ost och vin :) När Andreas kom hem gick vi ut och käka sedan hem och spelade spel, käkade ost och tog ett glas vin. :) Jätte mysigt. I lördags åkte jag ner på stan och mötte större delen av familjen, nämligen pappa, Monica, Anna, Mimmi, Magnus och lilla Tindra. Vi skulle fira Anna som fyllde 30 år den 23/11.
Dagen började med en tur på stan, efter det åkte vi hem och jag lagade mat och fika. Vi tittade på film och umgicks hela kvällen. Tror och hoppas att Anna blev nöjd med dagen. På kvällen åkte Anna, pappa o Monica hem och mimmi, magnus och Tindra stannade kvar och sov över. Jag och Tindra lekte och busade en hel del vilket resulterade i en massa skratt och en massa blåmärken på mina knän (det gör ont att leka häst). Dom åkte hem idag på förmiddagen och sen har jag städat, handlat, slappat mm. Är lite små glad för jag har hittat på ÖoB inte alls långt ifrån mig. Är dock en ganska liten affär, inte alls som den hemma i sandviken men det kändes så roligt att hitta en billig affär för en gångs skull. :) :) :) 
Nu på kvällen har det blivit en massa godis och tv-tittande. Har behövt energi snabbt för jag är inne i en period då jag är sååå galet trött. Är både morgon och kvällstrött. Skulle vilja vara hemma och bara sova en vecka. Men, men, det får bli i ett senare liv :P 

Nu ska jag kolla på min kära sambo när han försöker döda drakar på sitt relativt nya tv-spel, sedan blir det sängen och imorgon väntar en ny arbetsvecka.

Ensamtid :)

2011-11-21 ♡ 23:10:31 || Design by: Matilda Sörensson
I morse åkte Andreas iväg. Eftersom jag är en sån otroligt snäll och gullig flickvän så klev jag upp med honom i morse och fixade frukost till honom innan han stack. Och eftersom jag är en sån otrolig pöms (trött människa) så gick jag och la mig på soffan när han hade gått och sov till efter kl var 12. Kläderna fick jag på mig när klockan var 14. Lat och härlig. Hade lite ont i halsen när jag vaknade men trots de så tog jag mig till gymmet och tog en liten försiktig träning. Har fått order av naprapaten och eftersom jag skulle dit på kvällen så slapp jag ljuga om att jag tränat. :P Mitt mål är träning  2, helst 3 ggr i veckan och det borde jag ju fixa. 
Efter besöket hos naprapaten åkte jag ner på stan och hälsade på min kompis Linda. En tjej jag jobbade med i gävle förut. Vi pratade tjejsnack i två timmar och det kändes verkligen jätte skönt. Det känns skönt att träffa personer som man känner och som man kan vara sig själv med. Har inte varit för bortskämd med det under den senaste tiden.

För övrigt idag har jag försökt med på något som kallas matlagning och närmare bestämt kålpudding. Jag drog fram min kokbok, gav 1½ timme av dagens tid med att laga detta, stod och tänkte att det var synd att min sambo inte var hemma när jag ska laga så god mat. När jag har ställt in kålpuddingen i ugnen så slår tanken "mjölk" mig.....läser igen i kokboken och inser att jag glömt mjölken. Ja....blev ju inte som jag hade tänkt mig. Som tur är så är inte jag så kräsen när det gäller mat men min första tanke när jag åt kålpuddingen var "tur att min sambo inte var hemma".   

Nu ska jag dricka upp glöggen, sen ska jag göra mig i ordning för sängen och läsa mina två tidningar jag har köpt dagen till ära :)

Imorgon ska jag försöka hitta till banken sedan ska jag påbörja min arbetsvecka.

Sov gott! :)


Jobbhelgen är över...:)

2011-11-20 ♡ 22:07:46 || Design by: Matilda Sörensson
I helgen har jag jobbat. Ska egentligen inte klaga för jobbhelgen har varit helt ok. Har för övrigt varit lite små tufft på jobbet, svårt sjuka patienter och en del sjuk personal. Men, men, så kan det vara. Bara på att hoppas att det vänder :) Hur som helst så känns det skönt att vara ledig imorgon.
Dagen idag har förutom jobb bestått av städning och tvättning. Efter det köpte vi indisk mat och kollade på tv.
Imorgon bitti åker min kära sambo till moldavien så jag blir själv här i stortstan i två dagar. Kommer kännas lite konstigt att sova själv men det ska nog gå bra. Kan kanske tom vara lite skönt med egentid. :)

Snart är det en månad kvar till julafton, känns lite skrämmande att tiden går så fort. Måste försöka hitta en julgran snart också. Kastade ju min när jag flyttade. Allt känns så mycket jobbigare när man inte har en bil, men men. Thats life.

Nu ska jag titta lite på tv sen blir det sovdax.

Måste också ge en stor kram till min kära syster Mimmi som har fixat min blogg :) Tack!! <3

Musikaliskt äventyr och glöggpremiär...

2011-11-17 ♡ 23:06:40 || Design by: Matilda Sörensson

Igår kväll var vi iväg på musikaliskt äventyr, en tillställning som min sambos jobb hade ordnat.
När vi kom fram till musikaliska var det mingeldags och vi bjöds på vin och tilltugg. Efter ca en timme började det musikaliska äventyret, Björn Kjellman var mannen som hade fått lotten att hålla i äventyret och presentera artisterna. Artisterna var för mig ganska okända (bestod bland annat av Myrra Malmberg) och den som imponerade mest var en helt fantastisk tenor (stand in för Tommy Körberg som hade blivit sjuk) som hette Philip. I pausen var det mingeldags igen och det bjöds på vin och ost. En jätte trevlig kväll, trots att jag inte alls ser mig själv som en mingeltjej och inte riktigt känner mig hemma i sådanna situationer, men som sagt, trevligt var det. :) 

Idag har jag varit ledig eftersom jag ska jobba den här helgen. Började dagen med sovmorgon och kaffe framför efter tio. Så skönt och lyxigt att få sitta i morgonrock och bara vara när klockan är 10.30.  Var iväg och handlade en sväng sen bar det av till naprapaten för första gången i mitt liv. Väldigt intressant faktiskt, ska tillbaka dit igen nästa vecka. Tur att det finns folk som kan hjälpa oss andra med sina halv sönderstressade kroppar ;) 

Nu på kvällen tjuvstartade jag med min glöggpremiär, hade tänkt vänta till december med varför vänta med allt? ;) 
Kan också berätta att jag till det åt kolakaker, kolakaker som jag själv hade bakat. Blev bara lite lite bränd så nästa gång kommer dom vara perfekt. 

Nu ska jag snart krypa ner i sängen och läsa medan min sambo roar sig med sitt tv-spel. :) 
Trevlig helg!:)   


Hemma i stockholm

2011-11-08 ♡ 21:42:59 || Design by: Matilda Sörensson

Nu har jag landat i stockholm igen.
Åkte till Sandviken igår efter jobbet. Började kvällen med att träffa Linda, Sandra och Carro. Vi fikade och pratade en massa. Var så otroligt roligt att få träffa mina underbara vänner och att bara få vara "Marie" för en kväll. Kvällen var guld värd. Senare under kvällen åke jag hem till Mimmi och Magnus och tittade på deras nya hem. En jätte mysig lägenhet i ett fint hus. Alles lugnt, när man var tyst så var det verkligen helt tyst. Ganska häftigt faktiskt för det är egentligen inte ofta det är det. Man brukar alltid höra något litet ljud. Kommer nog bli bra för dom där. Idag hann jag träffa en liten halv krasslig Tindra och få världens snorigaste puss (men det var det värt) sen åt jag lunch med mamma. Var riktigt skönt att få träffa henne också, kändes som att det var länge sen hon och jag bara gjorde någonting. Efter det blev det en kaffe med Linda och sedan åkte jag in till mitt gamla jobb och hälsade på. Var jätte roligt att vara där igen, fick en massa kramar och jag berättade om hur jag hade det och hur det var på KS. Saknar mina arbetskamrater också, Ortopeden i Gävle har världens bästa syrror måste jag säga :) Efter det begav jag mig hemåt mot sthlm igen. 
Nu blir det till att slappa lite och imorgon blir det jobb igen! Känns faktiskt riktigt bra :)


Dagen efter smashing pumpkins

2011-11-03 ♡ 14:13:04 || Design by: Matilda Sörensson
Lät spännande va? :P 
Var och kollade på smaching pumkins på annexet igår. Tyvärr var jag så trött efter dagens jobb och jag skäms men jag stod och gäspade mig igenom halva konserten. Kan dock säga att konserten var bra och jag är glad för att jag åkte dit och tittade på dom :) 
För alla som inte vet så kan jag skriva att smashing pumkins är ett amerikans rockgrupp som bildades 1988 i Chicago Bandet bildades av sångaren och gitarristen Billy Corgan och gitarristen James Iha. Bandet bestod då också av trummisen Jimmy Chamberlin och basisten Darcy Wretzky. Smashing pumkins var ett av 1990-talets mest populära och kritikerrosade band. Pga missbruk, bråk mellan bandmedlemmarna mm spiltrades bandet år 2000. Sex är därefter gjorde Corgan och Chamberlin ett försök att återuppta bandet. 2007 släpptes en ny skriva och bandet består ny av fronfiguren och sångaren Billy Corgan, gitarristen Jeff Schroeder, trummisen Mike Byrne och basisten Nicole Fiorentio.

Tips på låt:
1993 Disarm från albument siames Dreams
2005: Starla Album: Rarities & B-sides
2008, Againg, Againg, Againg Album: American Gothic


I måndags började jag jobba själv, slut på inskolningen. Alltid lite tufft att vara ny på ett jobb, sen var lite lite mycket den här veckan också, med många som är sjuka.  Men det gick ändå bra :) Dock så har jag varit så otroligt trött den här veckan, vet inte om jag har mycket i skallen eller om det kan bero på hösten?? Hört att det är många fler än mig som är så otroligt trött just nu. Hoppas på att det går över snart, Inte så bra för en gubblar tjej som mig. Börjar tvivla på vad jag vill osv, början längta hem till min trygghet, ser saker och ting så negativt. Allt blir en ond spiral och det blir en massa tankar.  Finns inte en människa som är på topp hela tiden och det är helt naturligt, men saken är den att alla människor är ansvariga för sitt liv. Jag är ansvarig över valen jag gör. Är det nått som är mindre bra är jag ansvarig för att se till att försöka göra något åt det. Annars ser man sig själv som ett offer och enligt mig är det något man ska passa sig för. Sen är inte livet så lätt ibland, vissa tar saker hårdare och har det kämpigt medan andra kan ta det mesta med en klackspark. Vi är olika som individer och det är de som gör oss så fantastiska :)  och om man skulle välja vilken personlighet som är bäst vilken skulle det då bli? Finns för och nackdelar med alla personligheter. Lite flummiga men intressanta tanker enligt mig :P Återkommer med mer flummighet senare :P

Nu ska jag pyssla lite här hemma sedan blir det förhoppningsvis en fika med Fia :)