Dags att återvända till jobbet igen

2011-10-31 ♡ 11:41:28 || Design by: Matilda Sörensson
Har varit ledig i helgen, så himla härligt :) Är lite små trött på att jobba helger, men men, yrket är ju självvalt.
I fredags var jag och Andreas ut och käkade efter jobbet. Åt på en pakistansk resturang, maten var sådär.
I lördags åkte jag ner på stan en sväng och shoppade lite, köpte en svart klänning och lite andra grejjer. På kvällen var vi till Andreas kompis Micke på 30 års fest. Var trevligt där men jag blev nog lite för berusad. Gick hem vid ett tiden och slocknade. Igår var det en bakis dag med pizza och en massa tv-tittande.
Nu ska jag snart iväg till jobbet, jobbar kväll idag. Är min första dag själv så jag hoppas att det går bra.
Har känts lite bättre den här veckan, har perioder då jag verkligen längtar hem. Saknar mina gamla arbetskamrater, min lägenhet, mina vänner och familj. Känner mig lite ensam ibland och jag kan bli lite trött på alla människor överallt. Men samtidigt är jag glad för att jag tog mig hit och för att jag fick jobbet på KS. Hur det en går så blir man alltid en erfarenhet rikare :)

Nu ska jag fortsätta måla en hylla som ska upp på toaletten sen bär det av till jobbet.


Ledig dag.....:)

2011-10-24 ♡ 17:35:02 || Design by: Matilda Sörensson
Har varit ledig idag eftersom jag jobbat helgen. Lördag kväll var en rätt körig dag på jobbet, slutade med att jag slänga i mig kall mat. Som tur var så var söndagen lite lugnare. På kvällebn åkte jag ner på stan och gick på bio själv. VAd gör man inte när man inte har nå kompisar i stan? :P saknar faktiskt mina vänner och familj nu, känner mig lite ensam ibland. Men det ska inte få knäcka mig så det blev som sagt bio själv för första gången i mitt liv. Det kändes helt ok faktiskt. Såg midnatt i paris, en riktigt mysig film om man frågar mig :)
Förra veckan överraskade jag min pojkvän med att köpa tv-spel till honom. 32 år och har aldrig haft en tv-spel¨så då tyckte jag att det var dags. Helt underbart härligt att se honom så glad.
Idag tog jag mig en tur till gymmet, *stolt* och nu har jag börjat tvättat. Tyvärr har jag nog lyckats retat upp nån granne som hade snott min tvättid för jag tömde maskinerna på hennes tvätt. Men hon/han får skylla sig själv. Man tvättar inte på andras tvättid, hur svårt kan det vara?
Andreas kommer snart hem från jobbet så då blir ihopsättande av garderober vi har köpt. Satte ihop bokhyllan igår och det blev ganska bra faktiskt :) men nu ska jag börja med middagen. :P

Introduktionsdag för nyanställda...

2011-10-18 ♡ 20:23:35 || Design by: Matilda Sörensson
idag har jag varit till Karolinska i Huddinge på en introduktionsdag för nyanställda. Vi fick prata om värderingar, visioner, smittförebyggande åtgärder, träna på HLR mm. Dagen var helt ok trots att det kändes lite jobbigt att sitta still och lyssna i flera timmar. Måste ge Karolinska beröm också känner jag för att dom verkligen försöker ge sina nyanställda en bra introduktion + att vi fick ta med oss vår lilla HLR-docka hem (!!! :)) ) så nu kan jag träna hjärt och lungräddning med Andreas :P 

I fredags var jag och Andreas ute och åt och tittade på komiker på Norra brunn, var bland annat Måns Möller som uppträdde, var verkligen super roligt. I lördags var syster här så vi tog oss en tur ut på krogen och i söndags tog vi tåget hem till sandviken och jag sov över hos syrran. Var jätte mysigt att få sova där faktiskt.
Igår skrev jag på alla papper på lägenheten och lämnade över nycklarna till den nya ägaren, så nu är det ett avslutat kapitel. Känns lite skönt att allt är klart när det gäller lägenheten nu.

Idag när jag kom hem från utbildningen gick jag iväg och köpte ett gymkort, planen är att jag ska försöka ta tag i träningen nu. Har svårt att sova på nätterna och ont i kroppen och kände att nu var det dags, inga fler undanflykter, måste försöka stärka kroppen.

Nu blir det lite godis och tv-mys :) Lite tisdagslyx helt enkelt. :)

Tillbaka på arbetet

2011-10-13 ♡ 21:16:42 || Design by: Matilda Sörensson

Har ju varit hemma och varit sjuk men idag var det dags att återvända till jobbet. Känner av förkylningen fortfarande men det gick över förväntan måste jag säga :) nackdelen och lite pinsamt faktiskt var att jag av misstag råkade slänga min namnbricka och fick be chefen om en ny. När jag förklarade för henne vad som hade hänt så sa hon  "Marie, hur många dagar har du haft din namnbricka?" Jag började le och svarade klent...."ja jag vet......" Jag misstänker att jag snart kommer att vara känd som yrvädret Marie :P 

Efter jobbet gick jag iväg till ica/posten och hämtade ut två böcker jag hade beställt. Det mest förvånande idag var en kvinna som köpte Latte på ica. En latte i pappersmugg som hon ställde på rullbandet och betalade i kassan. Visste inte ens att ica hade Latte/Kaffe försäljning, har inte sett detta i sandviken måste jag säga. Efter turen till ica och bokhämtningen blev det middag och sedan har jag roat mig med att målat vårat skoställ vitt. Blir nog en till sväng med penseln imorgon sedan kan det nog ställas på plats. 

Nu blir det strax till att göra sig klar för kvällen sedan blir det Dexter. Jobb imorgon sedan ledig helg, härligt :)   
 


Sjuk.....

2011-10-11 ♡ 20:10:40 || Design by: Matilda Sörensson

Erkänner att jag har varit lite dålig på att uppdatera bloggen men jag lovar att jag ska försöka skärpa till mig.
För tillfället ligger jag hemma och är sjuk och har sovit hela dagen (!)....såå trist...:( Förkyld, super ont i halsen och hosta som håller på ta kål på mig. Att vara förkyld är typ världens vanligaste grej man kan råka ut för men just när det händer mig så blir det så otroligt synd om mig. Blir ynklig, lätt ledsen och dåligt samvete för att jag inte är på jobbet...hmm...är jag verkligen sjuk eller känner jag efter för mycket....?? ja ni förstår vad jag menar. Slutpratat om det nu...

Nu har jag flyttat till stockholm iaf, har bott här i lite över 2 veckor nu. Första veckan var jag och Andreas (min sambo) ledig så då var vi en sväng till vasamuseumet. Var första gången jag var där och det var en upplevelse :) Första veckan kom Hanna och hälsade på mig och Mimmi och Tindra. Var jätte trevligt att ha dom här :) 
Måndagen den 3/10 började jag min introduktion på KS, på A22a. En akut ortopedavdelning med 24 vårdplatser + 5 dagvårdsplatser. Alla "akuta" frakturer kommer dit likaså alla multitrauman. Självklart är det rörigt som bara den när man börjar nytt jobb. Nytt datasystem, nya arbetskamrater, nya lokaler och nya rutiner. Samtidigt som allt det "nya" är lite jobbigt så är det superkul!! :) Tyvärr blev jag sjuk i söndags men jag hoppas att jag är tillbaka på jobbet ganska snart så jag kommer in i det nu när jag har introduktion. 

Vill passa på att gratta min lille-syster  Mimmi som fyller 19 år idag! Helt otroligt vad fort tiden går, tyckte det inte var länge sen du var liten. Men grattis Mimmi ♥

Nu blir det återigen soffläge och fotbollstittande Sverige - Holland med min sambo. (Ja det är sant....)