Första veckan

2012-10-25 ♡ 15:35:11 || Design by: Matilda Sörensson
Nu har vi varit hemma i en vecka. Tiden har gått så fort! Dagarna går otroligt fort. Det tar fler timmar för oss att göra oss iordning på förmiddagen :P och man hinner inte alls med det man tänkt men det är helt fantasiskt att få vara hemma med sin lilla familj. Så vad gör vi på dagarna? som sagt, inte så mycket. Kliver upp, äter frukost, gör oss i ordning för dagen, går ut på en kort promenad, hem och äter igen, pysslar lite hemma, och mellan detta en massa amningsstuder. Det är ungefär vad vi hinner med på en dag :P

Idag var vi till BVC, vikten var nu 4285 och längden var 52.5 så han har växt 1,5 cm sedan han föddes.

Nu ska jag grädda färdigt pankakorna jag gör och förhoppningsvis hinna äta dom innan det lilla livet vaknar och är hungrig :)

Då var vi tre.. :)

2012-10-20 ♡ 22:03:00 || Design by: Matilda Sörensson
Nu är äntligen min lilla gullegroda här. Tisdagen 16/10 kl 12.25 kom han ut. En stor pojke, 4360g och 51cm lång. Kejsarsnittet gick bra, de hade lite problem att få ut honom och jag blödde lite mer än vanligt men han skrek så fort han var ute och fick snabbt fin färg. Tyvärr hade han lite fostervatten i lungorna (vilket är vanligt hos barn som föds med snitt) och hade det lite jobbigt med andningen de första två dygnen. Vad jobbigt det var att se och höra att han hade det jobbigt utan att kunna göra något och jag hade svårt att ta upp honom eftersom jag var nysnittad. Frustrationen gjorde att jag blev snabbt mobiliserad efter operation.Efter två dygn så hade andningsfrekvensen rättat till sig och barnläkarn sa att han var "friad" och kunde få åka hem så de gjorde vi. Första natten här var lite jobbig, jag hade svårt att sova och stressade upp mig själv över hans andning men nu börjar det känns riktigt bra :) Sån underbar känsla att vara mamma :)

Första dan vi kom hem hade vi besök av min kompis Linda. William fick en jätte fin tröja och en napp. Jag och Andreas fick tårta :)
Idag har vi haft besök av mamma och mina systrar och världens goaste systerdotter Tindra. :) William fick en mössa, kläder, super söta små skor, en nalle och ett litet armband med plingor på. Idag hade vi också återbesök på BB där William fick vägas, och barnmorskan kollade hur det gick med amningen och kollade hur mitt operationssår såg ut.

Nu blir det lite mys framför tvn :)


Dagen innan :)

2012-10-15 ♡ 20:21:38 || Design by: Matilda Sörensson
Imorgon är det dags för kejsarsnittet. Kan inte riktigt fatta att jag ska bli mamma imorgon, det är sån konstig känsla, imorgon kväll vid den här tiden är jag mamma. Jag är väldigt förväntansfull och ser fram emot morgondagen. Inatt vaknade jag flera ggr, drömde en hel del om bebis också. Får se hur den här natten blir. De ringde från sjukhuset idag och sa att vi skulle vara inne klockan 09.00. Vi står som nummer 4 i kön.

I helgen var det ju vår sista helg, både jag och Andreas är ganska upptagna med att fokusera på bebisen just nu + att vi är lite förkylda båda två så i fredags var vi bara hemma och tittade på tv. I lördags åkte vi iväg till Kista köpcentrum. Andreas köpte ett par tofflor, vi gick på bio och käkade ute. Var helt trött när vi kom hem så det blev bara slappa framför tv:n.

I går kom Andreas kompis Mats hit en sväng, jag ställde mig och baka (vilket jag inte kommer göra om höggravid, såå ont i ryggen) sedan kom min kära vän Carro förbi med en kasse med kläder till bebisen och babysitter :) Blev så glad.

Idag åt jag lunch med en jobbarkompis, sedan har jag tvättat och pysslat här hemma. Bebis väska är packad, nu ska jag snart sätta igång och packa ner lite kläder och grejjer till mig med :) Sen blir det till att hoppa in i duschen.

Känns som när man var liten och det var dagen innan julafton :P

Sista helgen

2012-10-12 ♡ 15:03:23 || Design by: Matilda Sörensson
som jag och Andreas är "ensamma". På tisdag blir det kejsarsnitt. Gick inte att vända på bebis, han hade redan sjunkit ner med rumpan i bäckenet så det får bli kejsarsnitt. Skönt att ha en datum, samtidigt som det känns lite konstigt när jag tänker på att på tisdag blir jag mamma. :) Det som känns lite tråkigt är att jag missar en vanlig förlossning, jag får inte uppleva krystningsvärkar och allt som här till, men å andra sidan så slipper jag smärtan när bebis kommer ut. :)
 
På tisdag eftermiddag åkte jag till sandviken, syster fyllde 20 igår så jag ville vara där och gratta henne och jag ville träffa min kompis Linda innan hon flyttar. Var mysigt att vara "hemma", så härligt att träffa alla och det är skönt att komma iväg från storstan lite grann. Knotten (bebis) fick lite presenter också, fick en jättefin nalle av Linda som hon hade gjort, jag är så imponerad! Hon är fantastiskt duktig på att pyssla. Fick en fräsig body av pappas tjej Monica, och en lampa av min syster Anna.  
 
Idag har jag varit iväg till sjukhuset och tagit BAS-test inför tisdagens operation. BAS-testet tas utifall jag skulle behöva ha blod under/efter operationen. Jag hade även fått en tid hemskickad, ska vara inne på sjukhuset 07.45 på tisdag. Så spännande :) :) :)
 
Nu ska jag ta min mumintrollskropp och försöka helgstäda lite.
  

Snart är det dags...

2012-10-08 ♡ 20:53:00 || Design by: Matilda Sörensson
imorgon är det dags för vändningsförsök. Tyvärr har jag bara hört dåliga saker om detta, men blir det för jobbigt så slutar dom ju så det ska nog gå bra.
I helgen var lille-syster och hennes dotter här på besök. De åkte hem igår och som vanligt känns det tungt när de åker, men vi fick en trevlig helg iaf. I fredags när de kom gjorde vi pizza, jag lekte lite med Tindra och sedan kollade vi på x-factor. I lördags blev det en tur på stan, mimmi shoppade en plånbok, vi käkade våfflor med sylt och grädde (sååå gott) och sen blev det en tur till affärn och lekparken. Tindra verkligen älskade att åka rutschkana :) Tror inte det finns något härligare än att höra ett barn skratta.

 

I söndags blev det bara till att städa, en promenad i solen och en titt på stan innan de var dags för dem att åka hem. Jag köpte ett jätte gulligt gosedjur/speldosa till bebis :) Nu blir det tv-mys i soffan.
 

V 37

2012-10-03 ♡ 16:38:00 || Design by: Matilda Sörensson
Var till barnmorskan igen igår. Vi skrev en sammanfattning som ska skickas till förlossningen över hur min graviditet har varit, fick även skriva vilka önskemål jag hade inför förlossningen.

Vid lägeskollen såg vi att bebis inte hade lagt sig tillrätta än vilket bekräftades av ett ultraljud, så på tisdag 07.30 (!) ska vi in till förlossningen och göra ett vändningsförsök. 50 % chans att det funkar. Funkar det inte blir det planerat kejsarsnitt, men vi får se hur det går. .
Blodtrycket är på väg upp lite också men ingen fara i nuläget.

Vid besöket hos barnmorskan fick jag också en kasse och en liten plastväska med blöjor, salvor, amningsinlägg mm. Alltid roligt att få lite gratisgrejjer. :)

Det börjar närma sig nu, jag vill bara att allt ska flyta på så jag kan åka till sandviken en snabbis nästa vecka och gratta min syster som fyller och träffa en kompis som ska flytta. Blir ju sista gången jag kan åka på ett tag nu så jag hoppas att inget strular. Märker att min kära sambo börjar bli lite nervös nu också. Han ska fixa och dona och planera, vanligtvis brukar han vara cool lugn och det är första gången jag ser honom så här :P Tycker det är lite gulligt :)

.