Besök av syster

2012-09-28 ♡ 21:10:36 || Design by: Matilda Sörensson
Haft besök av min storesyster. Har varit jätte roligt att ha henne här. I onsdags när hon kom tog vi en tur till Naturhistoriska och Cosmonova. Igår var vi på stan en sväng, jag fyndade ett babygym. Är helt lyrisk över detta, det hade kostat 1299kr och var nedsatt till 300kr!! Blev sååå glad :) Efter det blev det en tur i hagaparken. Planen var att vi skulle gå till fjärilshuset men tyvärr hann de stänga. Var verkligen jätte fint i hagaparken, jag gillar verkligen hösten och alla dess underbara färger :)

Idag hann vi mest bara ta det lite lugnt innan de var dags för henne att åka hem igen, kändes inte alls roligt när hon åkte men sånt man får ta. :P Nu under kvällen har jag och andreas varit iväg till hemmakväll och hyrt film och köpt godis så ikväll blir det alltså film och godis :)

Trevlig helg :)

Ett år sedan...

2012-09-26 ♡ 10:38:22 || Design by: Matilda Sörensson
Nu är det ett år sedan jag flyttade till sthlm, mer exakt var det ett år igår. Året har verkligen varit upp och ner. Jag förstod att det skulle bli en omställning och att det mesta i livet skulle påverkas men att det skulle bli så tufft som det blev hade jag inte föreställt mig.
Men med min personlighet, min ryggsäck, en stad där jag inte hittar, nytt jobb, nytt boende, bli sambo, och frånvaro av mina vänner och familj som känner mig utan och innan har gjorde det tufft. Jag fick en smärre identitetskris när jag flyttade hit och det hade jag inte verkligen inte trott att jag skulle kunna få. Allt gick så snabbt och jag hann knappt känna efter, men jag valde ändå själv att köra på.
Har nog inte helt lyckats ta mig ur krisen men jag är på rätt väg iaf :) Och trots det så ångrar jag inte att jag flyttade hit, för jag har verkligen växt av det här och jag vet att jag kommer växa/utvecklas ännu mer. Självklart saknar jag familj och vänner och det är fortfarande väldigt tufft, men på något vis så får jag försöka hitta ett sätt att hantera det också.

Nu ska jag snart ner på stan och möta upp min storesyster som kommer hit och hälsar på. Tycker det är så roligt att hon ville komma :)


Ska bli intressant att se hur mitt liv ser ut om ett år. :)

Recept :)

2012-09-24 ♡ 16:56:24 || Design by: Matilda Sörensson
Här kommer receptet på maten jag lagade i helgen. Senapskyckling med bacon och gräslök. 4 port. 4 kycklingfiléer, ca 550g 2 msk smör 1 tsk salt 2 krm peppar 2 dl hönsbuljong 2msk vetemjöl 2 dl matlagningsgrädde 2 tsk soja 1 msk osötad senap, typ dijon 1 pkt bacon, 125g 2msk hackad gräslök. 1. Stek kycklingfliéerna i smör. Salta och peppra, Häll över buljongen och koka upp. 2. Blanda mjöl och grädde och vispa ner redningen i skyn, tillsätt soja och senap. Sjud ca 3 minuter eller tills kycklingen är genomstekt. 3. Tärna och knaperstek baconet i en stekpanna. Strö bacon och gräslök över kycklingen. 4. Servera med klyftpotatis o broccoli. Såsen blev helt underbart god, jag valde lite sallad istället för broccoli. Funkar nog bra att ha ris istället för klyftpotatis också om man föredrar det. Jag är ingen måltidsfotograf så bilden kanske inte blev den mest aptitliga, den är godare än vad det ser ut :)

På bättringsvägen :)

2012-09-24 ♡ 16:42:33 || Design by: Matilda Sörensson
Känner mig piggare idag. Forfarande lite förkyld och lite hosta men som sagt är på bättringsvägen :) Jag skulle egentligen ha åkt till Falun idag och hälsat på en kompis där som har blivit mamma, tyvärr så fick jag ställa in eftersom jag inte vill smitta lill-flickan. Kändes riktigt surt och jag var riktigt sjuk-depp när jag insåg att jag inte skulle kunna åka. Men men, idag har jag städat hela lägenheten och bäddad rent i sängen. Vill verkligen utrota alla bakterier/virusar här hemma nu när jag förhoppningsvis snart är frisk.:) Igår var vi en sväng på IKEA, köpte en kastrull och bestick, en blomma och två nya kuddar. Det är en kartong innehållandes bestick, kastruller, kryddor mm som är spårlöst försvunnen sen vi byggde om, mycket märkligt, Brukar vara helt hysteriskt på IKEA i Barkaby under helgerna, (som julshopping i valbo) men det gick faktiskt bra.

Helg :)

2012-09-22 ♡ 17:02:26 || Design by: Matilda Sörensson
Är fortfarande sjuk vilket är mindre roligt. Har dragit på mig en sån seg förkylning och i morse kände jag mig på bristningsgränsen, kräktes inatt när jag hostade och började störtblöda näsblod i morse efter att jag hade tagit nässpray. Blev såå less.
Har bestämt mig för att ta mig ut på bio ikväll iaf. Känner att jag måste få komma ut lite innan jag blir knäpp. Ska se Hope Springs med Meryl Streep, gillar henne skarpt.

Idag var de hit och fixade de sista med listerna inne i köket. Är lite småfix kvar som jag och Andreas ska fixa till själv sen, byggkillarna är klar med sitt jobb nu iaf. Känns så härligt :)

Gjorde en supergod kycklingrätt till middag igår. Lägger ut recept sen om det är någon som vill prova :)

barnmorskan

2012-09-19 ♡ 14:37:00 || Design by: Matilda Sörensson
Var till barnmorskan igår, inne i vecka 35+1 (36 enl min räkning :p) Magen växer (35cm nu, håller mig inom min kurva). Hade sammandragningar när barnmorskan skulle klämma på magen men vad hon kände så har bebis inte lagt sig tillrätta än. Blir ett nytt besök v 37, och förhoppningsvis har han lagt sig tillrätta då annars blir det ett vändningsförsök.

För övrigt börjar jag känna mig jäkligt stor och tung nu. Har gått upp nästan 20kg, halsbränna både på dagarna och nätterna, ont i rygg och får sammandragningar så fort jag rör mig nu och tokförkyld på det.

Var iväg och lämnade urinprov idag för att kolla så jag inte har uvi pga sammandragningarna. Men, det är inte så jätte långt kvar nu, ser fram emot att slippa krämporna men mest av allt ser jag fram emot att få träffa den lilla krabaten och se hur han ser ut :) Längtar verkligen jätte mycket :)

Förkyld

2012-09-17 ♡ 15:14:23 || Design by: Matilda Sörensson
Har sovit och tittat på tv i stort sätt hela dagen. Har lyckats blivit förkyld och har galet ont i halsen. Tycker lite synd om mig själv nu faktiskt.Tur att man får ta alvedon när man är gravid iaf :) Blir nog soffläge ett tag till och honungsvatten med vitlök i i mängder :P Imorgon är det dags att gå till barnmorskan igen :)

trevlig dag...

2012-09-14 ♡ 17:55:25 || Design by: Matilda Sörensson
Var och käkade lunch med två jobbarkompisar och deras bebisar, efter det så hälsade vi på på jobbet. Var roligt att träffa alla arbetskamrater igen :) Var riktigt skönt att träffa lite nyblivna mammor så man kunde få ställa lite frågor :P

Nu ligger jag på soffa och vilar lite och väntar på att min kära sambo ska komma hem, han har haft ganska mycket på jobbet denna vecka så det känns som vi knappt har träffats. Så då blir det extra skönt med helg. Ska snart börja med maten också tänkte jag, blir klyft potatis, fläskefile och tzatsiki. :) en trevlig fredag helt enkelt. :)

ännu en vecka..

2012-09-11 ♡ 13:35:00 || Design by: Matilda Sörensson
Ligger på sängen och tänkte passa på att blogga lite. Har förvisat mig själv in till sovrummet, byggkillarna är här och gör något i köket. Tror att dom monterar upp fläkten, (igen), de tog ner den i helgen när det var här och kaklade. De gör ett otroligt bra jobb, blir så fint men det tar sån tid och Marie blir så trött. Lägger upp lite bilder när allt är klart.

Idag har det gått 34 fulla veckor av graviditeten och jag går in i v 35. Börjar känna mig extremt osexig, tung och otymplig. Trött konstant och jobbigt att röra sig. Men, men, det hör väll till, har lite svårt att förstå mig på personerna som älskar att vara gravid bara :P

Ikväll ska jag iväg på en anhörigkurs för personer till missbrukare.
Var på en föreläsning i lördags över hur hjärnan påverkas av alkohol och droger. Otroligt intressant föreläsning. Hoppas på att kvällen blir lika givande.




Tisdag

2012-09-04 ♡ 13:05:10 || Design by: Matilda Sörensson
Idag har vi varit på föräldrarutbildning så nu är det klar. Vi fick gå igenom förlossningen. Lite blandade känslor ang den måste jag säga :P Ska läsa på lite mer sen när det börjar närma sig. Känner att jag har lite svårt att fokusera på den i nuläget, har fullt upp med lägenheten och allt kring den.

Köket är på plats, och lillrummet är i stort sätt klart och vi kan nu bo här. Det som är kvar är lite eljobb, fixa uttag, dra elkablar, montera spottar mm. Kakla i köket. Fixa golvlister så att vi kan montera upp köksbordet mm. OCH ta bort allt skräp som står i hallen och förpestar luften. Byggkillarna har inte varit här sedan i torsdags så jag hoppas verkligen att de kommer snart. Är ju inte mycket jobb kvar så snälla, masa er hit och fixa det så kan kan städa och göra klart!

Idag blir det till att pyssla (städa) lite här hemma sedan tänkte jag försöka börja måla en byrå som knotten (bäbis) ska ha. Ikväll blir det så klart till att titta på Hollywoodfruarna. Andreas är på konferans ikväll så det passar bra för då får jag tv:n för mig själv hela kvällen :)