upp och ner

2014-11-30 ♡ 13:29:04 || Design by: Matilda Sörensson
Är verkligen dagarna. Ena dagen vaknar man full av energi och bara kör på och nästa dag kan det vara lite zombie-mood och de mesta känns lite tungt och jobbigt och så var det igår.

Inte alltid lätt att vara gravid och ha en tvååring som ska underhållas och brist på vänner med barn i staden. Startade upp med lite pepparkaksbak iaf för att underhålla den lilla en stund. Blev mycket kakor men vad som hände sen är svårt att svara på. De blev typ 2 cm tjocka och påminner lite om hur jag själv ser ut nu. Smaken blev sisådär den här gången.  

Efter ett halvmisslyckat pepparkaksbak började jag slå in lite julklappar medan Wille sov. På kvällen tog vi en snabbtur till ikea (horribelt) och köpte en billig liten byrå som bäbiskläderna ska vara i och när vi kom hem pyntade jag lite. Efter detta var jag helt slut och nära på att säga adjö till min lilla familj och fly till en stor säng långt härifrån. 😴 Andreas tog hand om Willes kvällsrutiner så de var ju skönt.

idag vaknade min bus kl 05.30 och tyckte att mamma skulle "omma" (komma) då och kliva upp och lyssna på siken (musiken). Ja vad gör man inte för sina kidz. Nu har vi en lägenhet som ser ut som ett bombnedslag med tomtar kastade på galovet och jag tänker inte städa den här gången. 

Nu har jag gnällt av mig lite och ska efter en stunds vila försöka finna mitt glada humör och njuta av första advent. 😊 👍💖



julklappshopping

2014-11-28 ♡ 20:50:03 || Design by: Matilda Sörensson
Var iväg en sväng i dag och köpte julklappar. Var ute rätt så tidigt (kl: 10.15) men trots det var det mycket folk ute. Snart klar med mina julklappar och för ett kontrollfreak som mig känns det toppenbra 😄

Efter shoppingturen blev det till att städa här hemma. Slutade med att jag satt på en stol och torkade golvet men det gick ju bra det med ☺Är sån härlig känsla när man har nystädat. I morgon ska jag försöka julpynta lite inför första advent. 

Nu ska jag glutta lite på tvn och trycka i mig julmust och en saffranssemla innan sängen kallar. 

💙

måndag

2014-11-24 ♡ 11:02:18 || Design by: Matilda Sörensson
Är så trött efter att ha vaknat miljoner gånger denna natt men kan så klart inte somna nu när jag har chansen, så typiskt. 😕 

Igår grejjade jag lite på Williams rum. Jag flyttade in 80cm sängen till hans rum och möblerade om, så inatt sov vi för första gången 3 stycken i vår 160cm säng. 
Har ju haft 160+ 80 cm tidigare.
Kan verka lite dumt att gö så men vill testa iaf för vi behöver plats i sovrummet  till spjälsängen snart och det är bra med en extrasäng när vi får besök. ☺ ( håller på övertalar mig själv om att det var ett bra beslut trots bristen på sömn inatt) Blev iaf supernöjd med resultatet inne på Willes rum. 

Har precis pratat med folktandvården över busens tänder. Ringde för att fråga när det är dags för första kontrollen då busen verkar ha ont i munnen/tänderna(?) nu. Fick veta att han blir kallad vid 3 års ålder, men självklart fick vi komma dit före om inte smärtan ger med sig snart. 
Han pekar i munnen flera ggr under dygnet, äter dåligt  (vill bara äta det som är sött och gott, ingen mat) vaknar flera ggr under natten och gråter/gnäller. Tänk vad mycket enklare det blir när han kan prata och säga vad det är som är fel. Hon på folktandvården trodde att det var de fyra sista och största tänderna som var på väg upp och då blir det ju bra så småningom  👍

Idag ska jag försöka städa lite här hemma sen blir det en tur till affären, får passa på innan bus ska hämtas 😉

Sandviken

2014-11-21 ♡ 12:06:02 || Design by: Matilda Sörensson
Jag och willebus ät hemma i Sandviken nu. Vi kom hit i onsdags och åker nog hem imorgon .

I onsdags började vi vår ankomst med mat på donken sen hämtade vi upp Tindra på förskolan  och tog en tur till Carro och Wilton. Sån fantastisk liten krabat!! ☺superlik sin mor, lugn och snäll och sov mest när vi var där trots att Wille och Tindra herjade runt. På kvällen var vi hemma hos Mimmi och barnen lekte för fullt.

Igår förmiddag  var vi till Linda D och hälsade på henne och barnen. Ronja och Rasmus har blivit så stor! Och återigen lugna, snälla barn. Blir så imponerad när bebisar kan sitta själv  i en babysitter eller ligga på en filt på golvet ett bra tag och vara nöjd med det. Ska bli spännande att se hur min lilla bebis blir ☺Linda hade fixat en sån fin korg med grönsaker i(som hon stickat/virkat själv) till wille i födelsedagspresent. Jätte jätte fin och jag blir så sjukt imponerad av hennes kreativitet ☺ igår eftermiddag hämtade  vi tindra på dagis och barnen lekte innan Tindra skulle åka till sin pappa. Både Tindra och William blev helt tokiga när hon skulle åka. Det grinades och skreks "tinna" och William hela tiden, usch det tog hårt på våra mammahjärtan. 


Inatt har vi varit vaken en del. Wille är förkyld och försämrad i astman. Hoppas skiten växer bort. Så nu ligger han och sover middag, somnade på 10min vilket är rekord. Jag borde vila lite jag med men tänkte passa på att få naglarna fixade nu när jag har möjligheten ☺

Trollkarlen från oz....

2014-11-18 ♡ 22:53:40 || Design by: Matilda Sörensson
Sitter  på pendeln nu och är på väg hem. Varit på cirkus och kikat på trollkarlen  från oz, helt fantastisk teater!! ☺ lämnade cirkus en smula gladare och lyckligare ☺ tyvärr var inte hemresan lika trevlig, krångel med spårvagnen och en MASSA väntan så det slutade med taxi till centralen och nu pendeln som sagt. 

Var till bm idag, allt såg bra ut men lite klent blodvärde trots järntabletter. Får köra hårdare med min blodpudding tror ja. 😜

Nu ska jag stiga av och knata hem till min varma lägenhet ☺

typiskt

2014-11-16 ♡ 20:06:26 || Design by: Matilda Sörensson
Har nyss skrivit  en relativt lång uppdatering om helgens bravader men vad  hände med inlägget??! 😣
 
I fredags kom iaf syrran med familj hit, de stannade  till  igår  kväll. Full fart har det varit med 3 kids. Vi har busat en massa här hemma,  bakat pepparkakor,  målat och varit en sväng till leklandet. Var helt galet mycket folk där.
 
Idag har vi varit lite halvtrötta hela bunten. På förmiddagen försökte vi ta det så lugnt man kan med en aktiv tvååring och på eftermiddagen  kom Mats hit så då drog vi en sväng  till solna c för lite fika och handling. 
 
Nu är kvällsfika och bad avklarat, pyjamasen  är på och nu blir det lite pippi  innan läggdags. 

då var det dags......

2014-11-14 ♡ 10:18:40 || Design by: Matilda Sörensson
att starta upp min blogg igen såhär ett år senare. Mycket har hänt sen sist jag skrev. William har blivit två år och går numera på förskolan. Det funkar super bra där och jag är så nöjd och glad över att vi lyckades få en förskola med bra personal och ett ställe där han känner sig trygg. :-)

I januari beräknas nr 2 att ploppa ut och jag har precis gått hem på graviditetsledigt. Har återigen haft turen att må hyfsat bra under min graviditet men det känns riktigt skönt att gå hem nu. Börjar bli stor och tung, känner av rygg/bäcken och vaknar varje natt så sista tiden på jobbet gick lite tungt och sen full fart med lilla Wille efter jobbet och aldrig kunna vila, men det kan och ska jag göra nu :-)

Efter förra föräldraledigheten så började jag på nytt jobb. Slutade på ortopeden med traumainriktning på KS och började på Geriatriken med medicininriktning på Sabb istället, hehe. Trivs jättebra på mitt "nya" jobb och spännande att lära sig mer "medicin" men kan sakna ortopedin och kirurgbiten ibland.


vi har fått en liten ny familjemedlem här hemma också. En vithårig liten pälsig sak som heter Gustav och är en birma. Han flyttade hit i juni och är verkligen en i familjen nu.

Nu ska jag grejja (städa) lite här hemma för i helgen väntas det besök av syster med familj. :-)