Ledig dag

2012-04-24 ♡ 22:34:16 || Design by: Matilda Sörensson
Varit ledig idag och det har varit så härligt :) Blev tyvärr ingen sovmorgon för jag och Andreas vaknade (innan hans väckarklocka ringde) av ett galet bankande och slipande. Var så omysigt att vara hemma i detta oljud så jag stack iväg och tränade faktiskt :) Har inte tränat på månader och är i en riktigt dålig form så jag tänkte att jag skulle försöka ta tag i det här lite nu, börjar känna av ryggen så då är det verkligen dags. Var ner på stan och käkade lunch med Andreas och hans kompis Mats. Efter det gick jag till Panduro och köpte lite pysselgrejjer. Hemma igen blev det diskning och handling och matlagning. Nu under kvällen har jag suttit och pysslat lite (gjort kort) och tittat på tv. Har verkligen njutit av min lediga dag och den underbara solen som sken idag. Imorgon blir det lunch med en gammal jobbarkompis som kommer till sthlm imorgon sedan är det arbetsdags igen. :=0)

Livet är då en berg och dalbana....

2012-04-23 ♡ 17:36:37 || Design by: Matilda Sörensson
Ja exakt aå är det. Det går upp och ner trots det ska det vara samma gamla ältande/grubblande som återkommer. Är i stort sätt samma tankar, varför?? Saker jag tvekade på för flera månader sedan återkommer idag igen, samma tankar, samma slutsats vilket innebär samma resultat. Fast jag har sett detta mönster så ska det ändå vridas och analayseras och kännas efter. Vill jag det här? är jag lycklig? nä jag är nog inte helt nöjd. För att komma vidare finns det två sätt, fokusera på annat och tänka, det går över. Eller fortsätta vrida och vända på problemet tills jag förhoppningsvis kommer på en ny lösning. Jag erkänner, Marie Linde har gått och blivit en bitterf**** eller så har jag noll självinsikt. Jag skäms för att säga det men jag har nog någonstans bestämt mig för att jag inte kommer att trivas här i storstaden. Det har jag insett genom att jag lätt kan ge 10 andledningar tillv varför jag inte trivs, och 1-2 med vad som är "ok" med stan samtidigt kan jag snabbt ge 10 andledningar till varför allt plötsligt är så bra i min hemstad och 2 anledningar till vad som kanske kan vara lite mindre bra. Här känner jag mig ganska osedd och obehövd. Jag vet att det borde jag kunna ge till mig själv och inte söka hos andra och tro mig, jag har försökt med det. Nu när jag flyttade hit har jag insett hur extremt jäkla dålig jag är på att bekräfta mig själv och känna att jag duger. Kan vara rätt så duktig att hacka på mig själv när jag inte har mina vänner/familj som talar mig till rätta. Jag fick höra en gång att jag var en sån som var "lite känslig". Jag tog illa vid mig och tänkte att om den personen visste vad jag har gått igenom så skulle jag inte bli kallad för lite känslig. Men personen har så rätt, jag kan vara en otroligt stark och tålig person, samtidigt som jag kan vara som lilla nasse. Den här resan har lärt mig att ja, jag är en känslig person, och det är helt ok. Och ja,jag har en förmåga att se allt jag saknar just nu och inte det jag faktiskt har, och jag hoppas att jag har så mycket stake i mig att jag klarar av att lägga ner den här sorgsenheten/bitterheten jag känner ibland och faktiskt försöka göra något vettigt åt situationen, jag vill inte bara flyta jag vill leva också ;) Ja de var lite från mitt mörka djup därinne, haha. För övrigt har jag jobbat idag, haft en ok dag på jobbet trots omständigheterna. Är ledig imorgon och det ska bli så skönt att få sova för idag är jag faktiskt jäkligt trött. Pratade med en av mina bästa vänner igår, kändes så skönt att få ösa ur sig lite till henne. Vi är lika känslig båda två så det blev ju grinpaus i samtalet men det var ganska skönt att lätta på tryket :P Har pratat med en annan kompis också som ev kommer och hälsar på i helgen och nästa helg kommer mina underbara underbaraste tjejjer :) Allt är inte bara ett mörker :P Nu ska jag gå till affärn och handla något att knapra på för jag är sjukt hungrig......:P

Härlig torsdag

2012-04-19 ♡ 20:42:38 || Design by: Matilda Sörensson
Idag har jag varit iväg till Huddinge sjukhus på en fördjupningskurs i ortopedi. Fick repetera och lära mig en hel del nytt. Riktigt nöjd med dagen trots att den blev lite lång :) På väg hem hörde min kära sambo av sig och frågade om vi skulle mötas upp och äta middag ute, blev indisk mat. Härligt med vardagslyx :) I måndags efter jobbet kom Mimmi och Tindra hit. Vi käkade och gjorde tårta eftersom det var Andreas födelsedag. På tisdagen hade jag tid hos frissan så jag, mimmi och Tindra tog en tur ner på stan. Är numera orange-brunhårig, lite ovant/annorlunda men jag börjar vänja mig med färgen inte med priset jag fick betala. Har förbrukat min hårårsbudget för det här året. På kvällen blev det massor med godis och mys framför tv:n. De åkte hem igår eftersom jag skulle iväg och jobba. Kändes så härligt att ha dom här, är så roligt att träffa Tindra också och se hur hon utvecklas för varje gång jag träffar henne. Hon har kallat mig för Mimmi ett bra tag nu /(trodde inte hon kunde säga Marie) men nu när hon var här så lyckades hon säga Marie, eller rättare sagt Mani. Jag blev så klart sjukt imponerad och stolt ;) Nu ska jag fortsätta kolla på Brynäs matchen och hålla tummarna för att det blir guld :)

Underbara vecka....:)

2012-04-12 ♡ 09:23:04 || Design by: Matilda Sörensson
Är ledig idag eftersom helgjobb står på schemat. Tänke passa på att skriva av mig lite om den undebara veckan jag hade förra veckan då det var semester för min del. Veckan började med att Andreas mamma och hennes kille var här och hälsade på. Vi gick på teater, var ut och åt, lagade en massa god mat här hemma. Gick på museum och tog promenader. Intensiva men trevliga dagar. På fredag kväll kom mina underbara vänner från Sandviken och hälsade på. Vi fikade och pratade i några timmar innan det var dags för dom att åka hem igen. Kändes så otroligt härligt att få träffa dom och jag är så glad för att dom tog sig tid och åkte hit för att fika och gratta mig. :) De kommer och hälsar på i början av maj igen för då ska vi fira en av tjejerna som fyllde 25 förra året (bättre sent än aldrig) :P ska bli riktigt roligt. :) På lördagen åkte jag och Andreas iväg till Rom. Landande ganska sent på lördag kväll, vi gick och käkade pizza och sen slappade vi på hotellet. Somnade ganska så snabbt faktiskt. På söndagen tog vi oss till Vatikanen. Vi åkte tunnelbana dit och tunnelbanan var verkligen överfull. Jag tycker att sthlms tunnelbana kan vara packad ibland men det här var verkligen att klämma sig in och hoppas på att man inte skulle bli klämd när dörrarna stängdes. Förklaringen på denna folkmassa var så klart att de hade samma tanke som oss, ta sig till vatikanen och lyssna på påven. Ja det var ju inte svårt att hitta dit iaf. Vi lyckades ta oss in och fick se påven och höra en del av hans tal. Efter detta satte vi oss på en turistbuss och åkte runt i staden i 2 timmar. Fick se en hel del, det finns verkligen mycket sevärdigheter i rom. Mycket gamla byggnader, krykor och fontäner. Efter det blev det en tur till peterskyrkan. Enormt stor och pampig kyrka. På kvällen var vi ut och åt och sedan blev det återigen att ta det lugnt på hotellet. På måndagen gick vi till colosseum. Var verkligen jätte häftigt att få se. Jag blev lite förvånad för jag hade förväntat mig att det skulle se lite annorlunda ut innuti än vad det gjorde. Men å andra sidan har det stått i väldigt vädligt många år och det är ju helt otroligt att det finns på pass mycket kvar som det gör. Efter det gick vi runt och tittade lite bara (som sagt, finns mycket att se) och åt en massa. På kvällen var det dags att återvända hem igen. En kort men fantasktisk upplevelse av rom. Finns otroligt mycket att se där och jag är verkligen jätte glad för att ha fått sett så mycket som jag gjorde på den korta tiden. Nackdelen är att det är verkligen en turiststad, mycket köande och ganska så dyrt. De visste hur man skulle tjäna pengar på turister. Men det är helt klart värt att åka dit :)

Äntligen

2012-04-03 ♡ 16:34:55 || Design by: Matilda Sörensson
har jag semester! :) sen startade redan igår faktiskt. Är ledig till nästa tisdag, känns så fantastiskt underbart. Anledningen till att jag har semester är att Andreas mamma och hennes sambo kommer hit och ska vara här till på fredag. Jag hoppas att vi får en trevlig vecka :) På lördag åker jag och Andreas till Rom, Ska bli hur härligt som helst, kommer hem igen på måndag kväll/natt så det blir bara en snabbsväng. Men det ska bli så härligt att få komma iväg lite. Igår när jag var ledig gick jag en sväng till stadsbibloteket. Stort och med massor, verkligen massor av böcker. Kändes faktiskt lite häftigt att se eftersom jag verkligen älskar böcker. Igår kväll så bakade jag, blev både bullar och bröd. Blev nöjd med både bullarna och brödet. Nu blir det en liten stödvila innan dom kommer :)