citybanan

2012-11-30 ♡ 08:45:21 || Design by: Matilda Sörensson
var på informationsmöte igår över citybanan som håller på byggs här i sthlm. De kommer börja spränga under vår lägenhet i januari och hålla på till sommarn. Blev inte alls glad när jag hörde detta eftersom jag kommer vara hemma med bebis. vi kommer att bli erbjuden annat boende om vi vill pga den höga ljudnivån som blir. Får se hur vi gör med det, vi ska ringa och prata med dom om det. Måste säga att det var ett väldigt underhållande möte med ett gäng argsinta pensionärer. Slutade med att jag och Andreas satt och skratta.

Fredag idag = underbart :-)

De sex grundläggande mänskliga behoven

2012-11-28 ♡ 15:14:00 || Design by: Matilda Sörensson
De sex grundläggande mänskliga behoven. Behov som alla människor har oavsett om du är kung, kändis eller vanlig svensson. Alla människor delar dessa behov ---- alla beteenden är olika försök att möta dessa behov. Har man koll på dessa behov kan man lättare förstå varför människor gör som dom gör.
 
 
Att känna gemenskap: Med det menas en stark känsla av närhet till någon - eller något. Detta måste vi människor få känna, även om denna längtan är olika stark hos oss alla.
 
 
Att Känna sig unik: Det andra grundläggande behovet, är att få känna sig unik och viktig. Speciell och behövd, betydelsefull och enastående. Vi har alla någon form av självhävdelsebehov, som alltså måste uppfyllas
 
 
Att känna trygghet: Det tredje grundläggande behovet är trygghet. Det finns ett fundamental mänskligt behov av att veta att du kan undvika smärta och vinna njutning.
 
 
Att uppleva variation: Det fjärde behovet är känslan av det okända, osäkerheten i en förändring eller ny extern stimulans.Det innebär att alla människor har ett fundamentalt behov av spänning och äventyr, även om själva gränsen för var en tio ligger varierar markant från person till person
 
 
Att få växa som människa : Det femte grundläggande behovet - det första spirituella - är behovet av att få växa som människa. Det handlar alltså om att alla människor har någon form av grundläggande behov för utveckling, expansion av sin förmåga, kunskap och förståelse.
 
Att bidra villkorslöst: Det sista och mest spirituella grundläggande behovet, är att få bidra villkorslöst till någon eller något. Vi har alla någon form av fundamentalt behov av att få tillföra något till någon eller något, en känsla av service med fokus på att hjälpa, se, ge och supporta andra.
 
 
 
Det är inte våra livsförhållanden utan våra val som skapar våra öden, Våra val är en produkt av våra erfarenheter, personliga övertygelser och värderingar.

Snö & regn...

2012-11-28 ♡ 14:32:49 || Design by: Matilda Sörensson
Vilket innebär att vi får hålla oss inne idag. Vanligtvis så försöker vi gå ut på promenad en gång varje dag så vi kommer ut lite men idag blir det hemmamys. Just nu ligger William och sover, han har sovit nån timme nu så han kommer vakna när som helst.

Igår hade vi en försäkringsrådgivare ("försäljare") från trygghansa här. Vi har ju skaffat barnförsäkring via dom och vad händer då? jo då måste ju hela familjen vara försäkrad, lägenheten, bilen, båten, tv:n och allt annat :P Är lite skeptiskt mot försäkringar och frågade killen vart den lilla finstilta texten var som man alltid missar där det står "gäller ej vid..." trygghansa hade dock inget finstilt text så det var ju bra. Lovade att sätta mig in i försäkringsdjungeln till på måndag.

6 veckor

2012-11-27 ♡ 11:31:05 || Design by: Matilda Sörensson
idag är min lilla groda 6v :-) inte så liten nå mer. när vi var till bvc sist så hade han växt så han var 58 cm, alltså 7cm på 5v. Han är lika lång som en 2 månaders bebis :-P stor kille.

igår kom Monica (pappas tjej) och hälsade på. vi tog en promenad till gamla stan och fikade där. var riktigt mysigt :-) så kul att komma ut lite Gick bra med grodan också :-)






Underbart :)

2012-11-24 ♡ 09:39:22 || Design by: Matilda Sörensson
Har fått sovit flera timmar inatt, känns helt fantastiskt och det var precis vad jag behövde! :) Var till barnläkarn igår. Han var riktigt bra, kändes lugn, trygg och ärlig. Han tyckte att jag skulle sluta med den mjölkfri kosten, det brukade inte hjälpa och gjorde bara mitt liv besvärtligt. De olika dropparna hade han inte heller mycket för, de brukade inte heller hjälpa.Så frågade han hur mycket ovänner jag och pappan till barnet hunnit bli, rejält sa jag, och han svarade att ja, det brukar ta två veckor. Skönt med en ärlig läkare iaf. Vi ska dock få prova medicin mot sura uppstötningar, det tar ju inte bort magknipen men kanske kan det lindra något :)

Trött!

2012-11-23 ♡ 08:57:03 || Design by: Matilda Sörensson
Känner mig nästan speedad för att jag är så trött. William sov nästan 2 timmar inatt, sedan låg han och "grymtade" resten av natten och somnade ca 10 minuter åt gången. Igår grinade/skrek han till klockan halv ett när Andreas skulle ha honom så jag skulle få sova. Blev ingen sömn då heller. Nu sover lillpojken iaf, borde egentligen ha försökt sovit jag med men vi ska iväg till barnläkarn om nån timme så jag passade på att göra mig i ordning istället.

Jag hatar att vara gnällig men det är för jävla jobbigt att ha ett barn som skriker/låter konstant när man själv har brist på sömn konstant. Får häva ur mig min frustration här på bloggen.

Onsdag

2012-11-14 ♡ 22:23:50 || Design by: Matilda Sörensson
Sitter och väntar på att William ska vakna, han har sovit någon timme nu. Tänkte bada honom innan det är dags för kväller. Idag så var vi ut på promenad i hagaparken, var riktigt skönt att få komma ut och gå lite. Vi var ute och gick i över en timme :) William blir verkligen lungt när han kommer ut i vagenen, är så skönt att man har något att ta till när han är otröstlig. Idag fick jag hem matvarorna som har har testat att beställa från nätet. Mathem har en hemsida där man går in och klickar i vilka matvaror man vill ha och vilken dag och tid man vill ha dom. Tänkte förenkla vardagen lite när Andreas har börjat jobba och jag inte får bära tungt ännu. Var riktigt smidigt faktiskt :) Ser ut som att Sverige vinner i fotbollen mot England iaf. 4-2 och Zlatan har gjort alla mål. Och nej jag har inte blivit sportintresserad, min sambo har ockuperat tv:n bara så jag kunde inte undgå matchen. Men grattis till oss, kul att vi vann :)

läkarbesök

2012-11-13 ♡ 19:40:42 || Design by: Matilda Sörensson
Var ju till bvc förra veckan och då fick vi en tid till doktorn. Idag var vi där och jag blev inte alls klokare efter besöket. Läkaren klämde på magen/ i ljumskarna och lyssnade med stetoskop på magen (hjärtat?). Hon var väldigt luddig och jag tyckte inte att jag fick nå svar. Men hon trodde väl att det var kolik, började ge råd (vi har dock testat allt hon sa) och sa att det är besvärligt med magarna. Hon skulle dock skicka en remiss till barnmottagningen. Jag var för trött så jag tänkte inte ens på att fråga varför,är det kolik så kan ju dom inte göra något. Får dock utgå ifrån att hon inte misstänkte något annat eftersom hon inte sa något om något annat. Längtar efter att William ska bli 3-4 månader så att det här är över. De underbara nätterna är när jag får sova 2.5-3 timmar i sträck, tyvärr är det väldigt få nätter de är så. Tänker dock att det finns alltid dom som har det värre, och man klarar mycket mer än vad man tror och de varar inte för evigt. Andreas har börjat jobba nu igen så jag och William har varit själv i två dar, det har faktiskt gått bra än så länge :) Idag fick vi besök av Hanna från Gävle, hon hade med sig en kompis Maria och Marias 4 månaders bebis. Var så roligt att träffa dom.

3 veckor + 1 dag...

2012-11-07 ♡ 23:26:42 || Design by: Matilda Sörensson
Är min lilla groda idag. Har varit helt underbara men jobbiga veckor. Min lilla groda har ju stora problem med magsmärtor (börjar bli ganska säker på att det är kolik) vilket gör att han kämpar med sina gaser i stort sätt hela hans vakna tid och att han har super ont framför allt på kvällen med en topp under natten. Vissa nätter somnar han inte förrän 05-06 på morgonen, han har ont och gnäller och skriker och att lägga ner honom är bara att glömma. Plågsamt för både grodan och hans föräldrar. Har provat det mesta utan resultat, är väl bara att härda ut men det känns så frustrerande och jobbigt att se sin lilla bebis ha ont och lite jobbigt är det ju att inte få sova också. Igår fick jag lite egentid, gick iväg till hm och köpte lite små grejjer till mig själv. 1 timme och 45 min helt för mig själv, var skönt men efter ett tag började jag faktiskt längta hem till min lilla groda :P Idag så tog jag, andreas och bebis tåget till uppsala och hälsade på pappas tjej. Pappa var också där. Det var första gången vi var ut på något. Var lite orolig över hur det skulle gå med bebis, magsmärtor, tåg osv men det gick faktiskt riktigt bra. :) Kändes så härligt att komma ut lite. Imorgon ska vi till bvc, håller tummarna för att de har nå mer kolik-råd som vi kan testa,