Arbetshelg

2012-06-30 ♡ 00:01:12 || Design by: Matilda Sörensson
Jobbar den här helgen, jobbat kväll idag, kväll imorgon och dag på söndag. Var en ganska ok kväll tills klockan blev nio. Känns inte som att resten av helgen kommer vara allt för roligt på mitt arbete, men man ska inte måla fan på väggen än.
Förra helgen var det midsommar, jag hade lyxen att vara tre dagars ledig då. Sandra kom hit på midsommarafton, sen kom en kompis till Andreas och kompisen tjej hit. Vi käkade midsommarlunch och tog båten ut till fjäderholmarna. Riktigt mysigt och riktigt fint väder. :)
Nästa helg är det bröllop, en kompis till mig ska gifta sig. Ska bli så roligt! Tyvärr var det inte lika roligt att försöka hitta något att ha på sig på bröllopet. Har lyckats hitta en lång, blå mammaklänning, tycker den var ganska trist egentligen men ärligt så hittade jag ingen annan jag kunde ha, och då provade jag en massa klänningar.
Borde gå och lägga mig snart, men jag har fastnat framför Ghost, sån mysig film :) Trevlig helg på er!

Händelserik helg

2012-06-18 ♡ 11:42:06 || Design by: Matilda Sörensson
Har varit hemma i sandviken i helgen. Mimmi tog studenten i fredags och i söndags fyllde världens goaste unge Tindra 2 år. :) Super trevligt när man har två roliga saker att fira samma helg. Mimmi var iaf nöjd med sin student, när jag såg henne kom jag så klart att tänka på min egen student. Kändes som att det inte var så länge sen men när man börjar räkna åren så inser man att det var ett tag sen :P På lördagen var vi barnvakt åt Tindra, var och hälsade på pappa en sväng också och på söndagen var det dags för Tindras kalas. Hon fick massor med presenter, var så roligt att se henne. :) Efter det var det dags att åka hem till sthlm igen, var lite jobbigt att lämna framför allt Tindra. Jag har alltid varit känslig men nu sen jag blev gravid har jag blivit extremt känslig, tårarna kommer när som helst, haha. Var sjukt trött igår när jag kom hem så jag somnade ganska så snabbt. Vi fick med oss en barnvagn hem också som vi köpt :) Köpte en begagnad vagn, nästan 9000kr för en vagn känns för mycket. Vagnen verkar bra så jag hoppas att det är det också :) Nu ska jag snart iväg och jobba eftermiddag. Vi ska köra en flödes test i 2 dagar nu och ha ett annorlunda arbetssätt. Får se hur det funkar.5 veckor kvar till semestern, nedräkning pågår :)

kök och ensamhet

2012-06-09 ♡ 21:30:44 || Design by: Matilda Sörensson
Idag har vi varit till ikea och kollat på nytt kök. Är verkligen hur mycket som helst att tänka på. Hade byggkillen här idag också så vi har planerat lite. Är ett ganska stort projket, vi ska ju göra om vår två till en trea med allt vad det innebär. Jag hoppas verkligen att allt flyter på. När vi kom hem gick vi förbi pizzerian så nu har vi käkat pizza och kollat på the mentalist. En riktigt bra serie enligt mig som jag starkt kan rekomendera. Är så himla underbart med helg :) Njuter verkligen av att vara ledig och slippa den där förbannade klockan som ringer på morgonen :P I veckan träffade jag en person som hade gått igenom en ganska tuff grejj. Vi pratade lite om detta för att hon hade själv alltid uppfattat sig som frisk och stark hon var också själv van att hjälpa andra människor (var läkare). Nu hade hon råkat ut för ännu ett bakslag i sitt liv. Och sa att det började bli lite övermäktigt ibland när hon tänkte på det. Jag frågade om hon hade några anhöriga som fanns där som stöd och hon svarade att hon hade de. Men så sa hon en sak som jag har tänkt på så många gånger, "Jag känner mig så ensam, mina anhöriga finns här och lyssnar på mig men trots det känner jag mig så ensam, dom kan aldrig förstå hur det här känns för mig" och så är det ju. De andra kan ju bara ha en aning om hur det känns, men en persons upplevelse är just den personens upplevelse och där kan ingen annan tränga sig in. Det är väl också det som gör oss till unika människor. Jag tror att många människor har kännt den här grymma ensamheten, i värsta fall kan det göra en ledsen, förtvivlad, osäker och rädd. Jag visste inte riktigt vad jag skulle säga till den här kvinnan, det jag tänkte var "oh den där jävla ensamheten, du måste möta den, acceptera den och ta dig vidare" . Och det är inte det lättaste. Gemenskap och samhörighet är något som betyder otroligt mycket för människor och vi gör väldigt mycket för att få känna detta. Ibland så kommer livet med sina törnar, vi tappar fotfästet, börjar tänka på saker vi kanske inte tänkt på tidigare och inser hur väldigt ensam vi känner oss. Min tanke är att alla människor har ett eget rum, där bor ensamheten, där bor mina innersta tankar och känslor som jag inte gärna vill dela med mig till alla, mina hemligheter, vissa har mer kontakt med det här inre rummet och andra har det inte alls, men alla har ett. Många känner av det ibland men gör allt för att fly från det för att det blir för jobbigt. Det är jobbigt det där rummet men samtidigt om man lär sig att acceptera det och acceptera det som en del av sig själv så tror jag att man kan få ett rikare liv på flera olika plan. :) Lite djupa tankar sådär en lördagkväll i juni :P Nu blir det lite pyssel sen blir det ett till avsnitt av the mentalist.

Arbetsdags.....

2012-06-07 ♡ 11:29:49 || Design by: Matilda Sörensson
Är det snart igen, jobbar kväll idag och idag imorgon. Hoppas på att få en hyfsat bra kväll, var en rätt så jobbig dag igår så det kändes ganska rejält i ryggen. Sovrätt länge idag också, hade ställt klockan på 08.30 och blev upp 10.30. Efter jobbet var jag och Andreas på bio och var ut och käkade. :) I tisdags var jag till sjukgymnasten för gravid-träff. Var jag och fyra andra blivande mammor där.Vi gick igenom vad som händer i kroppen, vad man kan tänka på om man får ont i rygg/bäckenet mm. Köpte ett bäcken-bälte, kan bra att ha när jag jobbar tänkte jag :) Ett stort grattis till min kära lilla-syster som har tagit lastbilskort idag! :) Och ett tack för att hon har snyggat till min blogg igen. :) Nu blir det dusch, lunch och jobb. Fredag imorgon + ledig helg sen = underbart :)