Sandviken

2012-07-31 ♡ 19:30:30 || Design by: Matilda Sörensson
Är hemma i Sandviken hos syrran nu, kom hit igår kväll. Började vår tripp med tåg till Östersund, efter en del krånglande lyckades vi tillslut få tag på tågbiljetter. Efter att ha varit där i några dagar lånade vi bil och åkte till farmor i Norge. I lördags åkte vi därifrån, blev en natt på hotell i funäsdalen och i söndags landade vi hos Lotta och Fredrik i Bollnäs och igår kväll landade vi som sagt här. Känns skönt att vara hemma i viken igen faktiskt. Har hunnit med en sväng till valbo idag och ätit middag med mamma, anna och mimmi. Riktigt mysigt :) nu ska jag strax iväg och träffa Sandra och Linda :)

Otäck natt

2012-07-23 ♡ 08:36:45 || Design by: Matilda Sörensson
Vaknade ganska tidigt idag. Ska till barnmorskan om ca en timme så det är ingen idé att lägga sig igen. Igår började vi tömma kök och vardagsrum, så de mesta av vårt bohag står i sovrummet nu.

Inatt vaknade jag av att det lär ifrån köket. Var som ett prasslande och skrapande ljud, (jag har vaknat en gång tidigare för att jag har hört ljud från köket, blev ganska rädd då och bestämde mig för att bli mer noga med att låsa dörren, vilket vi har slarvat ganska rejält med). Den här gången vaknade Andreas också, vi låg alles tysta och stilla i sängen och lyssnade på ljudet i köket. Jag var helt övertygad om att det var någon i lägenheten (och det var Andreas med) jag blev verkligen skit rädd men bestämde mig för att det var bättre att kliva upp och kolla än att ligga kvar i sängen. Jag tände lampan och fick tag på en skruvmejsel och gick ut till köket, Andreas kom efter. När jag tände lampan och steg upp så slutade ljuden och det var ingen i köket eller i övriga lägenheten.

Jag gick tillbaka till sovrummet och tittade på mobilen, klockan var några minuter efter tolv. Vi la oss i sängen igen och försökte så klart hitta logiska lösningar. Andreas tänkte att det kanske var frysen som lät (jag hade stängt av den för avfrostning under eftermiddagen) ljuden lät inte som så, men ändå, det kanske är möjligt. Det konstiga är då hur ljuden plötsligt kunde upphöra (och inte komma tillbaka) efter att vi tänt lampan och stigit upp. Frysen borde ju fortsätta göra ljud ifrån sig? Var länge sen jag slutade tro på spöken/andar men inatt så började jag nästan tveka när jag insåg att lägenheten var tom.

Idag blir det som sagt ett besök till barnmorskan, sedan kommer bygg och en gas kille hit, går allt enligt planerna så åker vi till östersund under eftermiddagen. :)

Äntligen semester :)

2012-07-21 ♡ 22:23:30 || Design by: Matilda Sörensson
Nu har jag äntligen semester, känns så otroligt skönt, nästan lite overkligt :P Vaknade 07.10 idag men lyckades somna om, hade ju ställt in mig på en lång skön sovmorgon och tillslut så blev det så. Jag och Andreas skulle fira starten på semstern genom att gå ut och käka brunch, tyvärr var stället vi hade kollat ut stängt så det blev lunch på blåbär i stället. Väldigt god mat, och bra priser :)

Blev en timme på en filt i vasaparken sedan åkte vi till Kista och gick på bio. Såg ice age :P Var ju helt ok men det är ju en film man lika gärna kan se hemma. Bion ligger ju inne på köpcentra så efter bion passade jag på att köpa nya mamma leggings (börjar bli hål i mina) ett linne och ett par halvsnygga skor med kilklack. Lär ju inte kunna ha dom nu för mina fötter börjar svullna lite, men sen kanske ;) Jag som så många andra tjejer älskar skor.

Nu under kvällen har vi käkat tacopaj och tittat på The mentalist. En helt ok första semesterdag måste jag säga :)

Kök

2012-07-19 ♡ 20:58:11 || Design by: Matilda Sörensson
Nu har vi nyss fått hem vårt kök från IKEA. Jag hoppas verkligen att alla delar är med, (är ett antal delar). Ska bli så roligt att se hur det blir när det blir klart. Riktigt imponerad av de två stackars killarna som bar upp alla delar (utan hiss), sammanlagt vägde allt över 700kg. Riktigt duktigt gjort. Så nu har vi vardagsrummet fyllt med köksgrejjer. I helgen ska vi försöka tömma kök och flytta ut möblerna från vardagsrummet till sovrummet. Går allt enligt planerna så kommer de hit och börjar riva väggen på måndag eller tisdag.

Medan killarna bar in alla saker så satt jag och fyllde i lite i en bok jag har köpt till lilla knotten (bebisen) "Boken om lilla mig". Var lite små mysigt att börja fylla i den.:)

Sista dagen på jobbet imorgon sen har jag semester i 3 veckor!!! Ska bli så underbart härligt. :)

Ledig dag!

2012-07-17 ♡ 09:29:20 || Design by: Matilda Sörensson
Är ledig idag efter att ha arbetat helgen. Har haft en riktigt bra jobbhelg faktiskt vilket jag är grymt tacksam för. Jobbar onsdag, torsdag, fredag sedan har jag semester i 3 veckor :)

Planen för idag består av lunchätning med Andreas, sedan blir det till att pyssla här hemma. Ska börja packa ner lite saker från köket. Vi ska ju (om allt går enligt planerna) börja bygga om lägenheten på måndag så vi måste tömma kök och vardagsrum innan dess.
På torsdags får vi köket hemlevererat. Mycket jobb men det ska bli så spännande att se hur allt blir när det är klart :)

Gröna lund

2012-07-12 ♡ 22:02:58 || Design by: Matilda Sörensson
Igår kom som sagt Mimmi och Tindra hit. På kvällen lagade Andreas tacopaj och vi tittade lite på tv.
Idag klev jag upp tidigt eftersom jag skulle iväg till barnmorskan. Allt såg bra ut, lite lågt blodvärde bara men inte alarmerande lågt så det kändes skönt, ska dit om två veckor igen.

Idag var jag Mimmi och Tindra en sväng till gröna lund. Solen sken under dagen så det var riktigt trevligt. Har regnat hela veckan så det känns så lyxigt med sol. Tindra hade fullt upp med att kolla på allt men hon hann med att åka 3 karuseller. Hade säkerligen blivit fler om det inte var för den långa kön till alla karuseller, en lång kö passar inte en otålig donna :P Efter det blev det mat på donken sedan åkte dom hem till sandviken igen,.

När jag kom hem kikade jag på andra delen av en miniserie som jag såg på tv:n här i veckan, Without you, riktigt bra. Nu blir det snart sängen och ett avsnitt av the mentalist. Känner mig trött efter dagen. Imorgon är det fredag och då startar min arbetshelg.


Finbesök

2012-07-11 ♡ 15:16:26 || Design by: Matilda Sörensson
Har precis kommit hem från jobbet. Gick lite tidigare idag eftersom jag väntar finbesök av syster och världens bästa systerdotter.
Är ledig imorgon så då passade dom på att komma hit :)
Har gått bra att jobba i veckan men jag börjar bli riktigt trött nu. Nedräkning till semestern pågår, tycker dagarna går så sakta nu och det börjar bli lite mer otympligt när jag rör mig. Men snart så :)

Nu ska jag ta mig ner på stan och möta upp mina gäster :)

Bröllop

2012-07-08 ♡ 18:40:41 || Design by: Matilda Sörensson
Söndag kväll, den här helgen  har verkligen gått super snabbt.
I fredags efter jobbet var vi bara hemma och tog det lugnt. Jag var typ död efter att ha jobbat den här veckan. Är sånt tryck inne på sjukhuset,´och jag är helt slut när jag kommer hem. Gått som i en dimma hela veckan. Ser inte fram emot att gå till jobbet imorgon men nu är det bara två veckor kvar sedan är det semester i 3 veckor :) Ska bli såå skönt.
 
I går morse tog jag och Andreas tåget till Söderhamn, vi skulle nämligen på bröllop på eftermiddagen. En f.d jobbarkompis och vän från gävle skulle gifta sig. Sofie var verkligen strålande vacker och bröllopet var jätte fint.
Var en riktigt lyckad eftermiddag/kväll. Vid halv tolv tiden gav jag och Andreas upp och gick till hotellet. Var läggdags för mig då :P Idag blev det en fika med brudparet och andra som rest en bit därifrån och sedan tog vi tåget hem till sthlm med byte i Gävle. Känner mig lite trött/sliten trots att jag inte drack en droppe, skyller på väder och graviditet :P. Hur som haver så känns det riktigt skönt att vara hemma igen.
 
Nu har tom jag förstått hur jag ska göra för att ladda upp bilder här :P
Ikväll blir det en tur till affärn för att inhandla något gott sen blir det till att krypa upp i soffan och njuta och ladda inför arbetsveckan. 

Äntligen

2012-07-02 ♡ 22:32:32 || Design by: Matilda Sörensson
Äntligen är min jobbhelg över. Var en ganska tuff helg så det känns så härligt att vara ledig imorgon. Var så trött i morse så jag nästan började grina när jag klev upp, tror också att mina graviditetshormoner spökade lite där. Ok att jag aldrig har och troligtvis aldrig kommer att tycka om tidiga mårnar men jag har aldrig tidigare varit gråtfärdig :P
Idag efter jobbet så tog jag och Andreas tåget till knivsta. Börjar tänka lite smått på framtiden och lekt lite med tanken på att flytta om något år. Varken jag eller Andreas hade varit i Knivsta tidigare och vi var bara där i 2.5 timmar så jag har ingen jätte bra uppfattning om staden men jag tyckte ändå att den verkade lugn och mysig. Vi gick till en liten sjö där och satt en stund vid bryggan, var riktigt mysigt faktiskt. Nu blir det ett avsnitt av Mentalist sedan blir det till att sova :)