Colour B4....

2012-12-31 ♡ 03:27:24 || Design by: Matilda Sörensson
Tänkte försöka jämna ut min hårfärg igår så jag googlade och fick fram colour B4 avfärgningsmedel. Blev lite glad för jag trodde att de hade slutat med avfärgning i affärerna men det fanns på Åhlens för 159kr. Tyvärr blev inte resultatet som jag hoppats, hände faktiskt inte mycket alls trots att jag gjort exakt son det stod. Får helt enkelt fortsätta se ut som jag gör ett tag till :-P

nu sitter grodan i min famn o sover. somnade ovanligt snabbt, vill inte lägga ner honom riktigt än med tanke på hans andning. Börjar lite smått överväga en tur till ALB igen. Skrek en hel del i går kväll, mer än vanligt :-( läkarn sa ju att koliken kunde bli värre, hoppas på att det är de så han inte har ont någon annanstans.

Igår åkte Andreas mamma hem. Pustar ut ;-) kan vara lite påfrestande med svärmor på besök.

Nyårsafton idag, firas väldigt lugnt för vår del i år. Blir bara vi (de tre musketörerna som Andreas kallade oss :-P)
Gott Nytt år!!! :-)

min lilla sjukling...

2012-12-29 ♡ 06:59:04 || Design by: Matilda Sörensson
tycker så synd om min lilla knott, först fostervatten i lungorna, sen kolik och sen förkylning och han är bara 10v. Han börjar dock bli piggare, är ej lealös hela tiden, mycket mer vaken, äter bra igen och skriker :-P Tyvärr har han fått nå krupp liknande skit nu sen två dygn tillbaka, han är hes, hostar lite och har väsande, obstruktiv andning när han har legat plant. Låter lite otäckt och önskar att jag hade en inhalator hemma ibland, som tur är så går det ju över efter att han har varit uppe ett tag och eftersom grodan har magproblem så är han ju uppe mycket.

Han blev mycket bättre i magen när han var sjuk. Funderar på om han inte orkade skrika eller om det var det att han inte åt så mycket så magen fick vila? eller en kombination kanske? bubblade inte på i magen lika mycket som det brukar göra heller. Trodde aldrig att jag skulle säga att det känns skönt att höra honom skrika men en bebis som skriker har ju ork och kraft kvar :-)

vår lägenhet har kommit ut på hemnet nu, går allt som planerat så flyttar vi till Solna i mars. Några kvadratmeter större men framför allt en hiss där barnvagnen får plats och en balkong! :-) såå lyxigt :-)

Astrid Lindgrens barnsjukhus..

2012-12-26 ♡ 21:32:19 || Design by: Matilda Sörensson
William har varit sin första sväng på sjukhuset. Han har sovit ovanligt mycket de senaste två dygnen och inte skrikit lika mycket som han brukar, inte ätit lika mycket heller och haft lite taskig andning på nätterna. Lill-pluppen är förkyld :-( Ringde iaf 1177 och de ville att vi skulle åka in eftersom han bara är 10v. Var chefssjuksköterskan som tog emot oss och en manlig undersköterska, riktigt proffsig personal. De såg också att han var ett kolikbarn (är nog hans jätte mage som avslöjar honom) Vi kom dit vid två och vid halv sex fick vi träffa doktorn. Jätte gullig doktor också, grodan fick inhalera lite adrenalin (gillades inte) och undersöktes (hjärta, lungor lät fint) sen fick vi åka hem. Hon trodde att det här var toppen och att det skulle vända nu annars skulle vi åka in igen så klart. Hon sa dock att kolikbarn som varit sjuk kunde bli ännu mer gnällig efterråt men att kolikbarn blev väldigt trygga barn för att de är så nära mamma/pappa hela tiden. :-) så nått bra i kolikeländet iaf :-)


Juldan

2012-12-25 ♡ 17:00:39 || Design by: Matilda Sörensson
Juldan idag, jag, Andreas och William är bara hemma och tar det lugnt. William och Andreas sover och jag passar på att tvätta lite och sitta här :) William har sovit 3.5 timmar nu, var lika igår. Han sov i stort sätt hela dagen, vaknar upp korta stunder och gnäller lite bara.Äter och kräks. Har diarré en gång per dygn nu för tiden. Funderar lite på om han kan vara förstoppad? Förut kom det ju lite så fort han hade ammat, så är det inte nu och en jättemage på det och fortfarande jätte ont på senkvällar och nätter :( plutten.
Vi får se hur det utvecklar sig. 
Igår var det julafton och vi var bara hemma och tog det lugnt hela dagen. Åt julmat, julgodis och tittade en massa på tv :) Var lite annorlunda att fira jul själv men det var ändå ok.
Imorgon kommer Andreas mamma hit och ska vara här veckan ut. Hoppas på att det går bra när William är vaken hela nätter.
 
Kram på er! <3
 

då rullar vi igen

2012-12-23 ♡ 20:37:54 || Design by: Matilda Sörensson
är på väg "hem" till sthlm igen. Tog en liten tur till sandviken och firade lite jul med familjen. Så otroligt härligt att träffa alla, har verkligen längtat och jag uppskattade det grymt mycket <3

William har åkt bil för första gången, gått väldigt bra. Hyrde en bil på statoil så att vi skulle kunna ta oss iväg. Fick stanna och amma på vägen till sandviken men det funkade det också :-P




snart är det jul.....:-)

2012-12-21 ♡ 21:37:02 || Design by: Matilda Sörensson
har handlat en massa julmat idag :-) köpte så klart julgodis också. jag och andreas gillar ju samma godisar vilket gör att vi skyndar oss att äta för att få dom godaste. Nu löste vi problemet genom att dela paradis asken på mitten och ta varsin sida :-P känns som att det kommer ta ett tag att bli av med mammakilorna med min karaktär ( eller brist på sådan) :-P



På måndag är det julafton. Blir lite annorlunda firande iår. Jag, Andreas o William firar här i sthlm. Kommer sakna familjen så klart men vi får se till att ha det mysigt här också.

Nu väntar jag på att min lilla groda ska vakna så vi kan bada. :-)




så där ja

2012-12-21 ♡ 17:40:06 || Design by: Matilda Sörensson
Så less när man skrivit ett långt inlägg och det försvinner för att Marie Linde inte håller sig uppdaterad när det gäller tekniken :-P

var iaf på bristningsgränsen igår. Grät större delen av dagen och orkade knappt klä på mig. Allt kändes jätte jobbigt, kände mig så ensam här, att jag inte har nå liv nå mer mm. Andreas kom hem från jobbet så att jag skulle få sova, kunde inte somna. Ont i nacke, axlar och rygg, stressad. Stack iväg o köpte julgran ist för att peppa mig att få lite julkänslor o bli lite glad o för att William skulle få se lampor, kulor o glitter. Var faktiskt intressant att titta på :-)

kl 00,15 gick jag o la mig på soffan, Andreas tog william till 03.00. sov nån timme på morgonkvisten också och idag kände jag mig som en ny människa :-) vakna upp och inte vara i dvala med huvudvärk. Vet inte om det är förlossningsdepp eller bara det att jag är sjukt sliten efter två månaders konstant sömnbrist. kommer bli så lycklig när min lilla grabb slipper magont och sover på nätterna. Trots allt är han också ljuspunkten i mitt liv, är oslagbart när man ser hans leende när vi leker eller badar :-) Älskar honom över allt annat. <3

idag var vi iväg till bibblan och hämtade ut en bok han fått. Älskar böcker så det var en trevlig present av stockholm stad :-)





medmänsklighet

2012-12-20 ♡ 10:27:07 || Design by: Matilda Sörensson
Tänk vad en hand på axeln kan göra...... eller hjälp med att trycka på knappen vid övergångsstället utan att man ber om det då man kommer med barnvagn och det är svårt att nå åt pga snön. Så små saker men så betydelsefulla, det värmde i hjärtat :-) Värt att tänka :-)

så är det

2012-12-18 ♡ 12:20:07 || Design by: Matilda Sörensson
är så trött. älskar min lilla underbara krabat över allt annat men det känns när jag inte har sovit en natt på 2 månader. Blir så avundsjuk när jag hör hur andra har det med sina bebisar "vaknar 1-2ggr natt och ammar och somnar om efter amningen" så har vi det inte här hemma. Ibland är jag så stressad o övertrött att jag inte kan sova på dan när han sover, och när jag sover på dan så blir jag så isolerad. Går konstant och känner mig som en zombie. Efter 2 månader utan sömn, socialt liv och allt kretsande kring en bebis så börjar jag känna mig jävligt sliten! på bvc säger de att jag måste få avlastning, men om man inte har någon då? Andreas gör så gott han kan men han måste ju jobba. Han sa igår att han tycker att vi gör ett bra jobb med vår lilla bebis, kändes så skönt att höra :-) är bara till att ta en dag i taget så ska man nog klara sig igenom detta med.

ringmärkt :-)

2012-12-13 ♡ 00:03:57 || Design by: Matilda Sörensson
Nu har jag och Andreas förlovat oss. :-) vi firade detta med att gå ut och äta. vi fick barnvakt i någon timme :-) Kändes faktiskt oförskämt lyxigt att få äta ute och vi lyxade till det ännu mer och drack ett glas rött vin till maten. Så det får jag betala för nu genom att pumpa, pumpa, pumpa. Det ska inte vara nån fara att dricka 1-2 glas när man ammar men jag tycker ändå att det känns lite olustigt och vill gärna pumpa ur lite.

nu lär jag tassa iväg och ta hand om min lilla groda och hans magsmärtor.

känner mig så tacksam för allt jag har <3